14. Zserbókrém:
Egyik kedvenc gasztrobloggeremtől kölcsönöztem ezt a nagyon guszta receptet. Ha időm engedi (és már miért is ne) tutira ki fogom próbálni... Kis családom biztos értékelni fogja, ha a friss házi kalács ezzel lesz reggel megkenve. ;)
Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
2 ek narancslikőr/rum
2 ek porcukor
2 ek baracklekvár
1 ek víz
5 dkg vaj
13 dkg étcsoki
1. A csokit és a vajat egy kislábasba tesszük és összeolvasztjuk.
2. Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (darált dió, alkohol, porcukor, lekvár, víz), és összekeverjük egy kanállal, vagy kézzel.
3. Ha megvagyunk, akkor hozzáadjuk az olvasztott vajat+csokit és jól elkeverjük.
Kész.
3. Ha megvagyunk, akkor hozzáadjuk az olvasztott vajat+csokit és jól elkeverjük.
Kész.
A sorozat többi része:
1. Töklámpások
1. Töklámpások
2. Sütőtökleves
4. Hóemberes csoki-kabát
5. Filcből készült lakásdekorációk
6. Kézlenyomatos karácsonyi képek
7. Karácsonyfadísze, mint lakásdekorációk
8. Karácsonyi koszorú ajtóra
9. Karácsonyi ajtódíszek
4. Hóemberes csoki-kabát
5. Filcből készült lakásdekorációk
6. Kézlenyomatos karácsonyi képek
7. Karácsonyfadísze, mint lakásdekorációk
8. Karácsonyi koszorú ajtóra
9. Karácsonyi ajtódíszek

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése