Látogatók száma

2011. november 1., kedd

54 nap Karácsonyig

Gondoljunk kicsit a hasunkra is. ;) Mit szólnátok egy finom reggelihez? Ki szereti a sütit? Gondoltam... :)) És a zserbót? ÉS a nutellát? Persze, hogy mindenki. Mi lenne ha ezt mind ötvöznénk és lenne belőle egy finom krém reggelire, amit a kenyérre/piritósra lehetne kenni és egy pohár forró csokival vagy kakaóval elkortyolgatnánk? (Azokra a fránya kalóriákra most ne is gondoljunk ;)) Jöjjön akkor a recept. ;)

14. Zserbókrém:
Egyik kedvenc gasztrobloggeremtől kölcsönöztem ezt a nagyon guszta receptet. Ha időm engedi (és már miért is ne) tutira ki fogom próbálni... Kis családom biztos értékelni fogja, ha a friss házi kalács ezzel lesz reggel megkenve. ;)

Hozzávalók:
20 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
2 ek narancslikőr/rum
2 ek porcukor
2 ek baracklekvár
1 ek víz
5 dkg vaj
13 dkg étcsoki

1. A csokit és a vajat egy kislábasba tesszük és összeolvasztjuk.
2. Késes aprítóval, kávédarálóval, vagy ami van, jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (darált dió, alkohol, porcukor, lekvár, víz), és összekeverjük egy kanállal, vagy kézzel.
3. Ha megvagyunk, akkor hozzáadjuk az olvasztott vajat+csokit és jól elkeverjük.

Kész.

A sorozat többi része:
1. Töklámpások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More